Poradna Mikrofony


Autor: | Vloženo: 03.05.2011 000 12:13 | Témata: Poradna Mikrofony

Hledám cenově dostupné mikrofony pro záznamy koncertů

pěveckého sboru (někdy a capella, někdy s klavírním doprovodem, někdy i s orchestrem). Koncerty jsou většinou v kostelích, kde je velký dozvuk. Zatím naše koncerty nahrávám na hifi diktafon (stereo) Philips Voicetracer 7880. Jeho záznamové parametry pro mé účely naprosto postačí (dělá MP3 128 kbps). Z podařených nahrávek pálím kolegům CDčka.
Jasnou slabinou jsou ale vestavěné mikrofony. Záznam je totiž výborný, jen pokud se nahrává v dobrých podmínkách, např. ve zkušebně sboru. Nahrávky z kostelů a sálů jsou většinou špatné a některé se ani nevyplatí zpracovávat a převádět na CD. Přístrojek totiž pochytá víc ozvěn a hluků z okolí, než našeho zpěvu...

Má ale zdířku pro EXTERNÍ mikrofon - a věřím, že použití externího mikrofonu se směrovou charakteristikou, zavěšeného ve vhodném místě před sborem (případně dvou mikrofonů), by problém vyřešilo. Nebo alespoň hodně zmírnilo.

Uvažuji o koupi přístroje Zoom H2, ale obávám se, že i když má určitě lepší mikrofony než ten můj, a všichni ho chválí, přece jen ten základní nedostatek má v podstatě stejný. Externí mikrofony by byly určitě levnější volbou a možná i s lepším výsledkem.

Poradí mi někdo? Předem moc děkuji.
Karel Ploranský

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.