Poradna Rode NTG-1

Autor: Vojtěch Okénka | Vloženo: 10.10.2017 000 15:11 | Témata: Poradna Rode NTG-1

Vojtěch Okénka

Vojtěch Okénka

Filmy

Dobrý den, hodí se tento mikrofon na short filmy s použitím teleskopické pomocné tyče? Bude připojen přímo v kameře (80D). Popřípadě doporučit nějaký jiný mikrofón v podobné cenové relaci? Děkuji

  • 10. října 2017 - Oficiální zástupce obchodu VšeProZvuk.cz

    Dobrý den, tento mikrofon nepřípojíte přímo do kamery protože potřebuje phantom napájení a kvalitní předzesilovač, to se dá jednoduše udělat pomocí produktu Saramonic smartrig II : https://zesilovace.heureka.cz... a redukcí rode SC3: https://audio-video-kabely.heureka.cz... poté stačí propojit mikrofon a SmartRig II kabelem: https://prislusenstvi-ke-kytaram.heureka.cz... záleží jakou delku potřebujete. PS: Máme akci, že do vyprodání zásob, k mikrofonu dostanete chlupy WS6 proti silnému větru.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vojtěch Okénka

      10. října 2017 - Vojtěch Okénka

      Dobrý den,

      děkuji za odpověď. Tato forma se mi zdá trošičku více komplikovaná, než jsem původně zamýšlel. Taky je to finančně trochu jinde. Nemáte teda nějaké doporučení na mikrofón, který by šel připojit přímo do camery? Nejlépe něco, co půjde šupnout na teleskopickou tyč.

      Děkuji mnohokrát.


    • VšeProZvuk.cz

      11. října 2017 - Oficiální zástupce obchodu VšeProZvuk.cz

      Pokud pořídíte Rode NTG 2 https://mikrofony.heureka.cz... tak do tohoto mikrofonu můžete vložit AA 1,5V baterii, která vyřeší napájení mikrofonu, poté propojíte mikrofon s kamerou pomocí kabelu - kvalitního nesimetrického kabelu, kabel musí být opravdu kvalitní protože linka je nesimetrická když chcete připojit mikrofon přímo do kamery bez převodníku a tudíž se lehce můžou na kabel nabalit nějaké pazvuky https://prislusenstvi-ke-kytaram.heureka.cz... problém je ale v tom, že zrcadloky zejména canon, nemají příliš velké zesílení a jejijch zesilovače dost šumí, takže se Vám do zvuku přimícha dost šumu, to by se Vám s převodníkem SmartRig II s vlastním zesilovačem nestalo.


    • Vojtěch Okénka

      11. října 2017 - Vojtěch Okénka

      Dobrý den,

      takže já koupím Saramonic Smart Rig II, s redukcí Rode SC3 připojím mikrofon do kamery a do Saramonicu. A pomocí XLR kabelu (Stagg NMC6R) do Saramonicu připojím mikrofón. A vše bude fungovat dobře?

      Děkuji


    • VšeProZvuk.cz

      11. října 2017 - Oficiální zástupce obchodu VšeProZvuk.cz

      Ano toto zapojení je nejlevnější a již profesionální způsob, takto dosáhnete nejlepšího možného zvuku s tímto mikrofonem připojeným přímo do kamery bez rušivých zvuků. PS: Délku kabelu XLR-XLR si koupíte podle potřeby uvedený kabel má 6m TIP: Vstupní hlasitost v kameře canon dejte na minimum a na Saramonicu podle potřeby tak dosáhnete nejlepšího zvuku bez šumu.


    • Vojtěch Okénka

      11. října 2017 - Vojtěch Okénka

      Dobře, moc děkuji za pomoc. :)


    • VšeProZvuk.cz

      11. října 2017 - Oficiální zástupce obchodu VšeProZvuk.cz

      Koukám, že Canon 80D má i sluchátkový výstup pokud chcete ušetřit můžete koupit tento kabel: http://vseprozvuk.cz... který se chová stejně jako redukce SC3 ale navíc můžete připojit sluchátka přímo do SmartRig II který má také sluchátkový výstup.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.